Balcastle Road, Kilsyth click on thumbnails to view larger images

Balcastle Road, Kilsyth
click on thumbnails to view larger images

Client : Private
Date : 2015 – Present
Cost : £350,000
Workstage :
Planning & Building Warrant
Design Team
Architect :    
DTA Chartered Architects
Structural Engineer :
Balfour Engineering Consultancy

 

Overview
This bespoke contemporary / traditional style property was designed to sit within a semi-rural setting on the outskirts of Kilsyth. The accommodation comprises a formal large lounge entered off a double height entrance lobby with separate dining space that is capable of opening up into a open plan kitchen and family space with family bedrooms and master-suite at first floor.


Minard, Loch Fyne click on thumbnails to view larger images

Minard, Loch Fyne
click on thumbnails to view larger images

Client : Mr and Mrs Devlin
Date : 2014 - 2016
Workstage : Complete
Design Team
Architect :

DTA Chartered Architects
Structural Engineer :
Grossart Associates

Overview
The project comprised the extension and redevelopment of a private property at Minard, Loch Fyne, converting the existing two bedroom bungalow into a spacious four bedroom house with 1 ½ storey kitchen / living space & entrance lobby and a master-suite at first floor.


Boclair Crescent, Bearsden click on thumbnails to view larger images

Boclair Crescent, Bearsden
click on thumbnails to view larger images

Client: Private
Date: 2013
Workstage: Complete
Design Team
Architect:
DTA Chartered Architects
Structural Engineer:
Balfour Engineering Consultancy
Contractor:
Self-Build 

 

Overview
A 5610 sq ft family home, occupying around half an acre of extensive south facing garden at the head of a cul-de-sac. Positioned strategically with the sun's orientation in mind, the villa offers amazing open plan family and entertaining areas, as well as intimate private spaces.

Featured in The Herald, Scotland's Homes Supplement, 7th May 2014.  
To read please click here (opens in new window)

 


Old Mill Road, Bothwell click on thumbnails to view larger images

Old Mill Road, Bothwell
click on thumbnails to view larger images

Client: Private
Date: 2013 - Present
Workstage: Planning Consent
Design Team
Architect :

DTA Chartered Architects

Overview
A 4500 sq ft, 5 bedroom family home with South facing garden on the banks of the River Clyde. Designed in a sympathetic style to sit comfortably with neighbouring properties, the villa offers amazing open plan family and entertaining areas, as well as having fantastic views onto the river.


Sergeants Mess, Winston Barracks, Lanark click on thumbnails to view larger images

Sergeants Mess, Winston Barracks, Lanark
click on thumbnails to view larger images

Client: Private
Date: 2010 - 2011
Workstage: Complete
Design Team
Architect:
DTA Chartered Architects
Structural Engineer:
Balfour Engineering Consultancy
Contractor:
Rocc Developments

Overview: 
The Sergeant's Mess, formerly a regimental building within the Winston Barracks, is a substantial property originally constructed in the late 1930's and was home to the Cameronian Regiment from 1941 to 1968.
Externally the property is a bold and striking example of the "Old English" style, with architectural features such as sweeping Rosemary tiled roofs and heavily-detailed chimney stacks.
Careful consideration was given to the challenge of converting this building for residential use, the key aim being to respect the character and setting of the Listed Building whilst creating a luxury modern home.

Video feature by Clyde Property
Please click here for details


Kerse, Lesmahagow click on thumbnails to view larger images

Kerse, Lesmahagow
click on thumbnails to view larger images

Client: Rocc Developments
Date: 2008 - 2009
Cost: £1million
Workstage: Complete
Design Team
Architect:
DTA Chartered Architects
Structural Engineer:
Balfour Engineering Consultancy
Contractor:
Rocc Developments 

Overview:
Kerse Home Farm is a traditional stable courtyard which has been converted to create five modern houses with a traditional structure using a combination of stone and white rendered walls under pitched slate roofs. The houses have been renovated to an exceptional standard, centred around a shared courtyard, each having dedicated parking spaces in a separate parking area and individual private gardens.